Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Entity 303: ciekawa legenda minecraft, nieznana w Polsce

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż niedawno w internecie natknąłem się na ciekawą legendę Minecraft, mówiącą o jednostce 303. Ma ona śledzić...a z resztą nie chcę mi się pisać. Wkleję wideo:

"Wojna z herobrine" to jakaś bzdura, ale sama postać może być realna. Podobno nawiedza co 40 gracza w minecraft.

Przetłumaczyłem legendę na polski:

Grałem z przyjaciółmi na Xbox 360 w Minecraft i byliśmy w trybie kreatywnego budowania wielkiego miasta. Świat był również w trybie pokojowym. Wszyscy dobrze się bawiliśmy, aż do czasu kiedy czyjśc dom zaczął się palić.

Oczywiście, słyszeliśmy o griefierach, ale w praktyce obwinialiśmy siebie nawzajem. Tymczasem następny dom zaczął się palić. Zaczęliśmy obwiniać hosta, w końcu miał on przywileje gospodarza. Jednak byliśmy w błędzie.

Wszyscy postanowili zbadać, co się naprawdę dzieje. Wszyscy poszliśmy do domu razem, (wliczając w to hostera gry) tylko po to, aby zobaczyć najbardziej przerażająca jaka się nam przydarzyła.

Patrzyliśmy przez okno, aby zobaczyć TNT gasnące samo gdzieś w oddali. Wszyscy zaczynali się bać, a będziemy jeszcze bardziej przerażeni.

Następnie zaczęliśmy rozglądać się po reszcie domów i większośc płonęła. Nie było nic, co mogłoby ustawić te domy w ogniu, a rozprzestrzenianie się było wyłączone, tak samo TNT. Starałem się wierzyć, że zabezpieczenie TNT i ognia hosta nie działa.

Raz jeszcze, ta cholerna rzecz zaczęła się dziać kiedy siedzieliśmy w domu hosta. Nikogo nie brakowało w domu. Liczyłem graczy, rzuciłem okiem na ich listę i wszyscy byliśmy razem. Ale te rzeczy cały czas się działy; i nie umieliśmy tego wyjaśnić.

Po chwili wszystko zaczęło się ponownie. To było zbyt wiele. Podłączyłem kabel do mojego Xboxa i do mojego komputera. Otworzyłem program używany do odczytywania kodów źródłowych aby zobaczyć co się dziehe. Ku mojemu zdziwieniu, kody źródłowe opisały ten podmiot jako "303".

Moje kody źródłowe wkrótce zaczęła się wymykać spod kontroli. Dziwne linjki podmiotu 303 pokazywały się i znikały i nie mogłem ich powstrzymać. Mój komputer był tym przeciążony! Próbowałem dowiedzieć się, kto to sprawił, co było przyczyną tego, ale po prostu nie mogłem. Tylko 303 to zrobił, i nic więcej. Nic.

Ale nie wszystko było spowodowane przez niego. Gospodarz zaczął trollować nas, żeby nas przestraszyć nas. Nie byłoby to tajemnicą na długo. Kody źródłowe powiedziały mi wszystko, co się dzieje z TYM, graczami i hostem, mną również. Ale kody źródłowe zostały wykonane. Na pewno zostały zrobione dla niego.

Nie ważne jak bardzo się starałem, nie mogłem dowiedzieć się, co się dzieje. Ale wkrótce kody źródłowe pokazały słowa "Mam marzenie". Myślałem, że to gospodarz, ale w tej chwili zaczął ponownie obwiniać wszystkich. Jak widać w kodach źródłowych i podświetlonych wszystkich ważniejszych rzeczach, Entity 303 to ​​zrobił. Blok 1241 to TNT. ID 3213 należy do zapalniczki. Blok 4 to z kolei drewno. A także w RAR świata, zostało podkreślone "MAKEAWISH" jak już powiedziałem wcześniej. Wykaz ten poszedł dalej i dalej, całkowicie psując mój komputer. Ale jedno pytanie pozostaje: Czy to Herobrine?

Wkrótce gospodarz musiał udać się do snu, porzuciłem świat. Jednak kody źródłowe wciąż działały, nie wiem dlaczego, a świat był wyłączony. Jednostka 303 ​​nadal kontrolowała świat. Zdecydowałem się opuścić mój program i sprawdzić, czy ktoś nie widział tego tajemniczego "entity" na Forum Minecraft. Było kilka osób. Niektóre z nich wysyłały mi zdjęcia, że podjęto, i tylko jeden gracz PC zrobił zdjęcie, jak ją widział. Powiedział, że bawi się ze swoim przyjacielem na prywatnym serwerze Homachi. Jak widać, również go spotkali. Tak, to coś ma teksturę, ale wysłał mi paczkę i nie ma moba lub bloku z białej skóry.

Wkrótce tajemniczy profil na forum zaczął rozmawiać ze mną. Powiedział tylko kilka słów, a następnie wyszedł z chatu. "Notch będzie myślał że jesteś szalony, gdy zobaczy to przy okazji. JESTEŚ NASTĘPNY". Kliknąłem na jego profil, ale przeglądarka wywaliła komunikat "strona 404" Zapytałem go tylko czy to Herobrine, czy to tylko straszne opowiadanie.

Mam tę wiadomość: ".. Wymieniłem go, On umarł, On już nie jest z nami, ani ktokolwiek inny". Po chwili wywaliło mnie z konta, a przy próbie zalogowania... "Twoje konto zostało usunięte z następujących powodów: Stop". Nie mogłem w to uwierzyć! Zrobiłem kolejne konto i zatrzymałem badania, po czym poszedłem spać.

Całkiem ciekawe, nie? :p zapraszam do dyskusji. Może sami widzieliście coś takiego?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

jakim trzeba być debilem by wierzyć wte wszystkie herobriny i inne tegesy? :D

Mojang nie potrafi nawet zrobić dobrego AI dla NPC-etów a wy wierzycie że ma istnieć postać potrafiąca robić coś więcej niż kręcić się przez 5 minut na 1 bloczku?

I że tej postaci nie ma w kodzie gry? magia k***a...

i te "source code" z wideło!! takie prawdziwne!

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Czesc!
Ta opowiesc jest rownie durnie napisana (Bledy, czasamk brak logiki) co glupia.

Na samym wstępie dodam, że połowa historii jest zerżnięta z mitu o Herobrine - ostatnia część jest taka sama jak w legendach o Herobrone.. (To forum, konto, wiadomość).

Jakim idiotą trzeba byc, zeby wierzyc w cos takiego.
Karolina napisala o programistach Mojangu. Popieram ja calkowicie, poniewaz takie AI jest naprawde trudno napisac, a co dopiero napisac cos co ma nie istniec (Drogi autorze, jak cos moze byc rownoczesnie nie bedac?).

Dodatkowo ten tekst...
Pisany przez 12-latka, tak bardzo nie prawdopodobny i blednie pisany...

PS: Ostatnio tez robiles sobie z uzytkownikow MPC jaja, teraz znowu to robisz!

Pozdrawim,
S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Matrixen kurde to akurat nie jest fake =,= wpiszscie sobie "entity 303" w youtubie a zobaczycie mase dokumentow o tym zjawisku :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

@Matrixen kurde to akurat nie jest fake =,= wpiszscie sobie "entity 303" w youtubie a zobaczycie mase dokumentow o tym zjawisku :)

cokolwiek wpiszesz w google zobaczysz mase dokumentów o takim zjawisku:

• ufo
  • herobrine
  • ufoludki
  • czupczczabry (ani trochę nie przekręcłam nazwy na lizaka :D)
  • dziwne stwory z czarnobyla
  • dziwne stwory z rosji
  • dziwne stwory z sosnowca
  • bóg
  • cuda
  • demony
  • duchy
  • slenderman
  • inteligencja ludzi wierzących w te rzeczy
  • święty mikołaj
  • alicja z krainy czarów
  • kubus puchatek

wymieniać dalej?

BukkitSmerf

Opublikowano

@TechPack dobry suchar ;) @umotex12 czy ty naprawdę wierzysz w te zmyślone opowiadania ? Przecież to jest wszystko ustawione nagrane i zfejkowane i historyjka zmyślona. Jak w to wierzysz to naprawdę masz coś nierówno pod sufitem ;)

Pozdrawiam

sygnaturka.png
Opublikowano

Ten tekst jest przetłumaczony przez jakiegoś automatycznego tłumacza, czy po prostu jest bez sensu? Jak możesz, to wklej oryginalny tekst po angielsku, zobaczę czy też będzie bez sensu (pewnie tak :D ).

Uczeń
Opublikowano

@Karolina_666 Jak pięknie zawarte niezadowolenie i zdegustowanie w pierwszym zdaniu... ;)

Poza tym: mojang wiele razy zapewniał że jakiekolwiek pliki o tym miłym białookim jegomościu zostały PERNAMENTNIE USUNIĘTE. Wydaje mi się że nie jest to nic nadzwyczajnego. ;)

Z powodów których nie ogarniam nie umiem pisać na telefonie więc za wszystkie błędy przepraszam. ;)

1792069e00b756d8gen.png

"insanity is doing the same thing over and over and expecting different results"

"głupim jest robienie w kółko tego samego i oczekiwanie innych rezultatów"

Kliknij mnie!

Opublikowano

@Karolina_666 Jak pięknie zawarte niezadowolenie i zdegustowanie w pierwszym zdaniu... ;)

Poza tym: mojang wiele razy zapewniał że jakiekolwiek pliki o tym miłym białookim jegomościu zostały PERNAMENTNIE USUNIĘTE. Wydaje mi się że nie jest to nic nadzwyczajnego. ;)

Z powodów których nie ogarniam nie umiem pisać na telefonie więc za wszystkie błędy przepraszam. ;)

Mojang wiele razy żartował o tym... bo to NIGDY nie istniało, j*b np robił sobie żarty i chyba od 1.0 przy każdej aktualizacji dodawał -removed herobrine  ale chyba juz przestał, zobaczymy jak wyjdzie 1.8 :P

BukkitSmerf

Opublikowano

Słabe juz tego pełno ze chyba każdy wie ze, to oszustko nudny filmik slaba jakos a ten potworek w odali wyglada jak katus czy jakis koles zero dowod i szkoda slow mojang jest za głupie na zrobienie czegos takiego zwykly mit ::O

• 1 rok później...
Gość vertek123
Opublikowano

Wrzystko to prawda... widziałem go na 1 filmiku - jakiś chyba 10-latek go nagrywał nie jestem pewien - odrazu mówie że to nie fejk - prawie zabił gracza który to nagrywał i przestał nagrywać bo się zesrał xD

Opublikowano

­Ech... tłumaczone w gogle translate.

ale dobra, durna historia zainscenizowana.

Ogólnie, kto chcę żebym napisał historię o UFO w mc, które zabija graczy, wciąga bloki?

30 minut robienia tekstury + kilka znajomych + nagrywanie, i gotowe.

Wszystko to fake.

Tego czego nie ma w kodzie gry, to się nie wydarzy.

A te 'MEGA POTWIERDZENIA!! LOGI Z KONSOLI!!!!'

To wiesz jak zrobić?

PPM - Zbadaj element - i zmieniasz.

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Gość Dawid545
Opublikowano

O ja cię smurf D:

Wracając do tematu.. mega odkop ;-;
A wracając do herobrine - nie istnieje bez modów, przykro mi :(xD
Jedynie z czym się spotkałem to z tym, że w wersji 1.6 BETA zabił mnie kurczak na trybie hardcore. Stare czasy. Ale nie jestem pewien, czy to nie był inny mob którego nie widziałem.

Opublikowano

Sami znawcy jak widzę...

Śledzę minecrafta od samego początku i rzeczywiście istniało takie coś jak herobrine, ale jakoś nie przypominam sobie, żeby można go było normalnie spotkać bez użycia komendy na zrespienie go, a tym bardziej nie wyrządzał żadnych szkód, był po prostu mobem, a że straszył to tylko legendy [...]

Gość Kubix550
Opublikowano

Ciekawa historia, widziałem u RoxMb  ;)

• 2 miesiące temu...
  • 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...